Посолството на САЩ в Украйна  заяви, че нападението срещу ядрена

...
Посолството на САЩ в Украйна  заяви, че нападението срещу ядрена
Коментари Харесай

Посолството на САЩ в Киев: Аатаката срещу Запорожката АЕЦ е военно престъпление

Посолството на Съединени американски щати в Украйна  съобщи, че нападението против нуклеарна електроцентрала е военно закононарушение , откакто Русия завладя украинско нуклеарно оборудване, което е най-голямото в Европа, заяви Ройтерс.

Изявлението на посолството в Twitter стигна оттатък всички досегашни отъждествявания от страна на Съединени американски щати на дейностите на Русия в Украйна, откогато тя стартира нашествието си на 24 февруари, отбелязва организацията.

" Да се нападна атомна електроцентрала е военно закононарушение. Обстрелването от Путин на най-голямата нуклеарна централа в Европа доближава неговото ръководство на безмилостни репресии с още една крачка по-близо до терора ", гласи известието на посолството на Съединени американски щати в Киев.

Руските сили превзеха най-голямата атомна електроцентрала в Европа през днешния ден по време на тежки сражения в югоизточната част на Украйна и провокираха паника в целия свят. Но избухналият голям пожар в образователна постройка към централата е бил сподавен и публични лица обявиха, че оборудването към този момент е безвредно.

Руското министерство на защитата съобщи, че пожарът в централата е бил провокиран от " чудовищна офанзива " от страна на украински диверсанти и добави, че контролът над енергийното оборудване към този момент е в ръцете на съветските войски.

Групи за отбрана правата на индивида настояват, че в Украйна са осъществени военни закононарушения , в това число набези против цивилни жители, както и безразборни набези против учебни заведения и лечебни заведения.

В сряда президентът на Съединени американски щати Джо Байдън   не дефинира дейностите на Русия като военни закононарушения, като съобщи: " Твърде рано е да се каже това. "

Говорителят на Пентагона Джон Кърби през днешния ден отхвърли да отговори на въпроса, като съобщи, че ще остави това решение на Международния углавен съд. " Това единствено акцентира какъв брой безразсъдна е съветската инвазия и какъв брой безразборни са техните цели. Това просто покачва равнището на евентуална злополука до степен, която никой не желае да вижда ", съобщи Кърби в изявление за Cи Ен Ен. " Това сигурно не е държание на виновна нуклеарна мощ ", акцентира той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР